Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση! Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

28 Οκτωβρίου 2012

Τάρτα μπανάνας!


Υλικά
Για τη βάση:
1 πακέτο πτι-μπερ Παπαδοπούλου
3/4 κούπας μαργαρίνη λιωμένη

Για την κρέμα:
3 κούπες γάλα
1/2 κούπας κορν φλάουερ (corn flour)
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
3 μεγάλα κροκάδια αυγών
1/2 κούπα και 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
2 κουτ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
2 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
4 μεγάλες μπανάνες
1 κούπα κρέμα γάλακτος χτυπημένη

Για τη διακόσμηση:
αμύγδαλα φιλέ καβουρδισμένα
ή ωμά

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς. Σε ταρτιέρα διαμέτρου 20 εκ. αναμιγνύουμε τα μπισκότα με την μαργαρίνη. Πατάμε το μίγμα στον πάτο, ανασηκώνοντάς το συγχρόνως, έτσι ώστε να "ντυθούν" και τα πλαϊνά της ταρτιέρας. Ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι το μίγμα να ροδίσει.
Σε κατσαρολάκι ανακατεύουμε διαρκώς σε χαμηλή θερμοκρασία το γάλα, το corn flour, το αλάτι, τα κροκάδια, τη 1/2 κούπα ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να βράσουν και να πήξουν. Αφού πήξει, βράζουμε για 1 λεπτό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την βανίλια.
Κόβουμε τις  μπανάνες σε φετούλες πάχους 0,5 εκ. και τις στρώνουμε μέσα στην ταρτιέρα. Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα. Καλύπτουμε με πλαστική  μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει, για 1 ώρα περίπο.
Χτυπάμε στην μεσαία ταχύτητα του μίξερ την κρέμα γάλακτος με τα 2 κουταλάκια ζάχαρης, μέχρι να πήξει. Τη στρώνουμε με κουτάλι ακατάστατα πάνω στην επιφάνεια της τάρτας. Διακοσμούμε με φετάκια μπανάνας και αμυγδαλάκι φιλέ και καλύπτουμε με μεμβράνη μέχρι να σερβίρουμε!

Συνταγή από πτι-μπερ
Καλή επιτυχία!!!

Άλλες συνταγές με μπανάνα...εδώ... εδώ... και εδώ

2 σχόλια:

christina's eyes είπε...

δεν είναι και πολύ δύσκολο, ε? Πολύ καλό φαίνεται το γλυκάκι αυτό!

Neli είπε...

Ωραία τούρτα αυτή ε? μου αρέσει πολύ,καλή εβδομάδα.