Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

6 Οκτωβρίου 2012

Κεφτέδες με κρεμμύδια!


Υλικά:

 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
 2 φλιτζάνια του τσαγιού ψίχα ψωμιού (μουσκεμένο)
 1 αυγό
 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
 μαϊντανό, ρίγανη
 αλάτι, πιπέρι, λάδι
 1 κιλό κρεμμύδια
 1 φλιτζάνι λάδι
 ½ φλιτζάνι ξίδι

Εκτέλεση:
 
Ζυμώνουμε τον κιμά με όλα τα υλικά, πλάθουμε τους κεφτέδες σε μικρές μπάλες, τους  αλευρώνουμε και τους τοποθετούμε σε ταψί όπου έχουμε στρώσει τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες. Ρίχνουμε πάνω από τους κεφτέδες 1 φλιτζάνι λάδι και ½ φλιτζάνι ξίδι και τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο. Όταν ψηθούν οι κεφτέδες, λίγο πριν το τέλος μπορούμε
να τα αυγοκόψουμε με 1 κρόκο αυγού και χυμό λεμονιού.


Είναι πεντανόστιμο πιάτο!!!
Καλή όρεξη!

"Ηπειρώτικη συνταγή"

Δεν υπάρχουν σχόλια: