Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση! Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

8 Οκτωβρίου 2012

Ελιόπιτες οι ελληνικές!

Ελιά! 
Ιερός καρπός!
Μια συνταγή ελληνικότατη, που αξίζει να τη δοκιμάσετε!

Υλικά:
για το φύλλο:
6 ποτήρια αλεύρι
1 ποτήρι λάδι
3 κουταλάκια μπέικιν
χυμό 1-2 πορτοκαλιών
για τη γέμιση:
Ελιές Καλαμών ψιλοκομμένες
λίγο κρεμμύδι
λίγο δυόσμο
λίγο λάδι

Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε την ζύμη:
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Προσθέτουμε το λάδι, τον χυμό από τα πορτοκάλια και την πορτοκαλάδα με το ανθρακικό λίγη - λίγη, και ζυμώνουμε, ώστε να γίνει μια ζύμη που να μπορούμε να την ανοίξουμε σε φύλλο.


Ετοιμάζουμε τη γέμιση:
Ανακατεύουμε τις ελιές ψιλοκομμένες, το ψιλοτριμμένο κρεμμύδι, τον δυόσμο και λίγο λάδι.
Ανοίγουμε μικρά φύλλα με τη ζύμη μας και βάζουμε μέσα λίγη γέμιση. Στη συνέχεια τα τυλίγουμε σε ρολάκια και κλείνουμε τις άκρες τους στρίβοντας ελαφρά προς τη μια πλευρά. Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, ώσπου να φουσκώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα!
 Καλή όρεξη!!!


2 σχόλια:

christina's eyes είπε...

ελληνικές συνταγές!!!

Eva είπε...

Μ' αρέσουν οι ελιόπιτες!!!

Καλή εβδομάδα, κι ευχαριστούμε για την πεντανόστιμη συνταγή!