Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

14 Δεκεμβρίου 2012

Πιπεριές... τουρλού!


Υλικά:
300 γραμμάρια περίπου πιπεριές μακρόστενες
1 μικρή καυτερή πιπερίτσα (αν θέλουμε πικάντικη γεύση)
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
2 αυγά φρέσκα
αλάτι
πιπέρι
λάδι

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις πιπεριές μας και τις κόβουμε σε ροδέλες ή σε φέτες μακρόστενες, Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λάδι και ρίχνουμε τις πιπεριές να σοταριστούν. Στη συνέχεια τρίβουμε τις ντομάτες μας, τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε αλάτι, πιπεράκι. Αν είναι πολύ ώριμες οι ντομάτες μας, δεν βάζουμε καθόλου νερό. Αλλιώς θα χρειαστεί λίγο...
Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει, ώσπου να φύγουν τα πολλά υγρά. Τέλος, σπάμε 2 αυγά ολόκληρα μέσα στο φαγητό και ανακατεύουμε αμέσως και γρήγορα να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα αλατάκι. Το τουρλού μας είναι έτοιμο!

Γεύση μοναδική!

Καλή σας όρεξη!

1 σχόλιο:

Aporimenos είπε...

Τώρα μαγειρεύω αυτή την λιχουδιά...
Επίσης, μάντεψε...
Με ντοματούλες περσυνες του Σεπτεμβρίου από την κατάψυξη... μοσχοβόλησε το σπίτι!!!