Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση! Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

22 Οκτωβρίου 2012

Πάστα από μαύρες και πράσινες ελιές!


Υλικά:
1 1/2 φλιτζάνι μαύρες ελιές
1 1/2 φλιτζάνι πράσινες ελιές
1 κουταλιά της σούπας κοπανισμένος κόλιανδρος
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μάραθο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
2 κουταλιές σούπας καλό ξίδι από κόκκινο κρασί
4 κουταλιές σούπας παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Πλένετε καλά τις ελιές με τρεχούμενο νερό. Τις δοκιμάζετε και αν είναι ακόμη αλμυρές ή πολύ ξιδάτες, τις μουσκεύετε για λίγο σε χλιαρό νερό. Τις στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας, βγάζετε τα κουκούτσια και τις ψιλοκόβετε.
Βάζετε στο μπλέντερ τις ελιές μαζί με τον κόλιανδρο, το μάραθο, το σκόρδο, το δυόσμο, το πιπέρι και το ξίδι και δουλεύετε μέχρι να πάρετε έναν ομοιόμορφο πολτό. Με τη μηχανή να δουλεύει, προσθέτετε το ελαιόλαδο, λίγο λίγο. Δοκιμάζετε και διορθώνετε τη γεύση προσθέτοντας κι άλλο ξίδι αν χρειάζεται.
Σερβίρετε τον πολτό αυτό πάνω σε φρέσκο ψωμί.
Μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε ως προς τα αρωματικά χόρτα, δημιουργώντας τις δικές σας κοπανιστές ελιές.

Η συνταγή από το βιβλίο "Μεσογειακό Κελάρι" της Αγλαΐας Κρεμέζη.

2 σχόλια:

Neli είπε...

Moυ αρέσει πολύ η πάστα ελιάς και δεν ήξερα πως γίνεται ωραία....καλο βράδυ.

SPYRIDOULA είπε...

Καλώς σε βρήκα!Υπέροχο μπλόγκ!Και η πάστα ελιάς φαίνεται πεντανόστιμη!