Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση! Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

11 Νοεμβρίου 2012

Γλυκό φλαμπέ!


Ένα γλυκό φλαμπέ, που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους μας! 
Σε ένα βάζο βάζουμε ξερά φρούτα, όπως σύκα, δαμάσκηνα, σταφίδες, βερύκοκα. Το γεμίζουμε με μπράντυ και αφήνουμε τα φρούτα να μουσκέψουν για 24 ώρες. Αδειάζουμε τα φρούτα και το μπράντυ σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά. Στην συνέχεια, τα σερβίρουμε σε ένα ζεσταμένο πιάτο. Ανάβουμε τα φρούτα και τα παρουσιάζουμε στο τραπέζι με την φλόγα τους!
Μόλις σβήσουν, τα σερβίρουμε. Αν θέλουμε τα σερβίρουμε και με παγωτό βανίλια.

Καλή επιτυχία!

4 σχόλια:

christina's eyes είπε...

το λάτρεψα

Σοφία είπε...

Eντυπωσιακό σίγουρα !

Ροδανθη είπε...

Εγώ κόντεψα χθες να κάνω το φαγητό φλαμπέ(άσχετο).Πολύ ωραία ιδέα και πολύ εντυπωσιακό.
Να είσαι καλά καλή εβδομάδα!!!

sundayspoon είπε...

Τα φλαμπέ είναι πάντα πολύ εντυπωσιακά, αλλά εγώ φοβάμαι να τα ανάψω... Πάντως η ιδέα να συνοδεύσεις το φλεγόμενο γλυκάκι με παγωτό είναι τέλεια!