Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση! Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

16 Νοεμβρίου 2012

Σπιτικό φύλλο!


 Υλικά (για 8 - 10 φύλλα):
- 4 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
- 3 κουταλιές σούπας λάδι
- 2 κουταλάκια γλυκού αλάτι
- νερό όσο πάρει
(1 φλιτζάνι τσαγιού περίπου)
- νισεστέ

Εκτέλεση:
Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και ανοίγουμε στο κέντρο μια λακουβίτσα. Ρίχνουμε μέσα το λάδι και το αλάτι και τα ανακατεύουμε με το αλεύρι. Χύνουμε λίγο - λίγο το νερό, ζυμώνοντας πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη σφιχτή και ελαστική. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια, ανάλογα με τα φύλλα που θα χρειαστούμε για την πίτα μας. Αλευρώνουμε ένα ταψάκι, βάζουμε μέσα τα μπαλάκια της ζύμης και σκεπάζουμε μια πετσέτα. Αφήνουμε τη ζύμη 1 με 1μιση ώρα σε ζεστό μέρος. Πασπαλίζουμε ένα ένα τα μπαλάκια με νισεστέ και με τον πλάστη ανοίγουμε φύλλα όσο λεπτά θέλουμε, πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Βάζουμε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο, αφού τα αλείψουμε πρώτα με λίγο λάδι. Τα σκεπάζουμε και φτιάχνουμε τη γέμιση της πίτας που θέλουμε.
 Καλή επιτυχία!!! 
Συνταγή για σπιτικό φύλλο και εδώ
 

1 σχόλιο:

Κική είπε...

ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΤΟΥ ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ. ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!