Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

6 Νοεμβρίου 2012

Μικρά μυστικά...!


* Για να βγάλουμε μαύρους λεκέδες από τα άσπρα παπούτσια, βρέχουμε με ασετόν ή με υγρό που ξεβάφουμε τα νύχια μας και τρίβουμε γερά τον λεκέ.
* Πριν ψήσουμε μπριζόλες στη σχάρα, βάζουμε από κάτω μια φέτα ψωμί. Θα απορροφήσει το λίπος και τα υγρά του κρέατος και έτσι δε θα έχουμε κάπνα ή κάψιμο.
 * Βάζουμε πάντα στον φούρνο μικροκυμάτων ένα φλιτζάνι με νερό, όταν δεν το χρησιμοποιούμε. Έτσι αν κατά λάθος πατηθεί το κουμπί λειτουργίας του, να μην καταστραφεί, γιατί οι φούρνοι μικροκυμάτων αν λειτουργήσουν χωρίς περιεχόμενο να ζεστάνουν, καταστρέφονται.
 * Όταν τελειώνουμε ένα τηλεφώνημά μας, σχηματίζουμε το δικό μας νούμερο στο τηλέφωνο. Έτσι τα παιδιά που πατούν συνήθως την επανάκληση, δεν θα παίρνουν παρά έναν αριθμό που βουίζει.
* Αν έχουμε μια κουβέρτα ή κουβρ λι που είναι όμως μικρό για το κρεβάτι μας, μην την πετάξουμε στα άχρηστα! Μια φαρδιά δαντέλα που να ταιριάζει με το χρώμα και το στιλ της κουβέρτας, ραμμένη στα άκρα, θα τη μεγαλώσει και θα την ομορφύνει, έτσι ώστε να μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε!
 * Για να κρατήσουμε μακριά τα ζουζούνια από τις αγαπημένες μας τριανταφυλλιές, φυτεύουμε μια σκελίδα σκόρδο κοντά στην ρίζα τους.
 * Τρίβουμε λίγο μήλο ή ξινόμηλο και το προσθέτουμε στην σάλτσα του κρέατος. Θα δώσει μια ξεχωριστή ντελικάτη γεύση και μυρωδιά!
 * Αν οι πατάτες του ψητού μας δεν έχουν γίνει τραγανές, όταν το υπόλοιπο φαγητό είναι έτοιμο, τις βάζουμε κάτω από δυνατό γκριλ να ροδίσουν, όση ώρα θα σερβίρουμε.
 * Αν στο φαγητό μας έπεσε περισσότερο τσίλι ή πιπέρι ή κάρυ και είναι πολύ καυτερό, προσθέτουμε λίγο γιαούρτι στη σάλτσα πριν σερβίρουμε.
* Καλύπτουμε με ένα λεπτό διαφανές πλαστικό το ξύλινο τραπέζι μας και μετά βάζουμε το τραπεζομάντηλό μας. Θα το προστατέψουμε από διάφορους λεκέδες που μπορεί να δημιουργήσουν τα φαγητά ή τα ποτά αν πέσουν απευθείας στο βερνίκι του ξύλου.
* Μη πετάμε το βουρτσάκι από την μάσκαρα που μας τελείωσε! Το καθαρίζουμε και το πλένουμε προσεκτικά. Εϊναι το ιδανικό εργαλείο για να καθαρίσουμε τις τρύπες από το ηλεκτρικό μας σίδερο!


Δεν υπάρχουν σχόλια: