Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση! Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

2 Νοεμβρίου 2012

Κυδώνι γλυκό!

Μου φέρανε κυδώνια σήμερα, από ορεινό μέρος... από μια κυδωνιά που επιβιώνει χρόνια τώρα, χωρίς την παραμικρή φροντίδα, μια και σπάνια επισκεπτόμαστε το χωριό...
Ορεινά κυδώνια λοιπόν... 
που γίνανε ένα πολύ ωραίο γλυκό κουταλιού! 
Υλικά:
1 κιλό ψιλοκομμένα κυδώνια
1 κιλό ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
Τον χυμό από 1 λεμόνι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα ασπρισμένα

Εκτέλεση:
Παίρνουμε μεγάλα κυδώνια, τα καθαρίζουμε, τα κόβουμε σε φέτες και μετά σε μικρές λωρίδες.
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και βράζουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να δέσει το σιρόπι,
 φροντίζοντας το γλυκό να διατηρήσει το κιτρινόξανθο χρώμα του, χωρίς να γίνει κόκκινο.
Τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και αφού πάρει λίγες βράσεις, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αμύγδαλα.
Περάστε να σας κεράσω!
Καλή επιτυχία!

3 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΟ ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ...

DIMI είπε...

Καλό μήνα!Θά φτιάξω αύριο τό γλυκό,βάζω καί αρμπαρόριζα μέσα!Πολύ όμορφη η συνταγή σου!Καλό Σ/Κ!

Neli είπε...

Καλησπερα φαίνεται να σου πέτυχε πολύ και στο χρώμα και στο δέσιμο απο γεύση φαντάζομαι είναι σίγουρα καλό .Καλή Κυριακή.