Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

22 Νοεμβρίου 2012

Μοσχάρι με μπύρα!!!

Μια εκπληκτική συνταγή... "μεθυστική" θα έλεγα...!!!
που την δοκίμασα και εντυπωσιάστηκα!
Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι (για κοκκινιστό κομμένο σε κομματάκια)
1 μπύρα
1 ποτήρι λευκό κρασί, όχι ρετσίνα
1 ποτήρι ουίσκυ, όχι bourbon (μπέρμπον)
πιπέρι - αλάτι
μπαχάρι
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο

Εκτέλεση:
Βάζουμε στην χύτρα μας όλα τα τα υλικά και τα βράζουμε για 20 έως 30 λεπτά ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ!
Όταν βράσει το σερβίρουμε με ρυζάκι πιλάφι... Είναι γευστικότατο φαγητό.... και... αφροδισιακό! Σας φέρνει μια γλυκιά υπνηλία, άλλο πράγμα!!!
Καλή σας όρεξη!!!

3 σχόλια:

SPYRIDOULA είπε...

Καταπληκτικό το μοσχαράκι σου!Θα το δοκιμάσω!Φιλάκια πολλά!

Tonia Papadea είπε...

Υπέροχη συνταγή! Γιορτινή και φαντάζομαι από γεύση θα είναι τέλεια.

Selcouth είπε...

Μήπως λέγεται μεθυσμένο μοσχάρι; Χι,χι,χι! Να σου πω την αλήθεια, είμαι περίεργη να δω πώς βγαίνει! Να το φτιάξω με το καλό και θα σου πω και τις δικές μου εντυπώσεις!
Καλό απόγευμα!