Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

1 Νοεμβρίου 2012

Ψευτομουσακάς... με πατάτες και ζαμπόν!

Συνταγή γραμμένη σε παλιό τετράδιο. 
Την έχω δοκιμάσει και ήταν πολύ νόστιμο φαγητό!

Υλικά:
3 κουταλιές φυτικό βούτυρο
3 μεγάλες πατάτες
1/4 κιλού ζαμπόν
5 - 6 αυγά
1/4 τυρί τριμμένο
αλάτι
1 μπουκάλι γάλα (1 λίτρο)
3 κουταλιές αλεύρι

Εκτέλεση:
Κόβουμε τις πατάτες σε στρογγυλό σχήμα. Αλείφουμε το ταψάκι με λίγο βούτυρο. Βάζουμε μια στρώση από τις κομμένες πατάτες. Μετά βάζουμε το ζαμπόν, μετά πάλι πατάτες. Ρίχνουμε αλάτι, το υπόλοιπο βούτυρο και από πάνω λίγο τριμμένο τυρί. Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, ρίχνουμε και το υπόλοιπο τυρί και το αλεύρι σε δυο δόσεις (για να μην κάνει σβόλους) και τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μετά το 1 μπουκάλι γάλα. Τα ανακατεύουμε και όλο το μίγμα το ρίχνουμε στο ταψάκι, στο οποίο έχουμε τις στρώσεις της πατάτας και το ζαμπόν. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, περίπου 1 ώρα.
(Φωτογραφία πολύ σύντομα!)
 Καλή επιτυχία!!!

1 σχόλιο:

Neli είπε...

Καλό μήνα,να είναι ομορφος εύχομαι και γλυκός,ωραίο το πιάτο σου όπως πάντα.Καλό βράδυ.