Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

23 Νοεμβρίου 2012

Κάστανα μαρόν γλασέ!

Υλικά:
1 κιλό κάστανα
1 κιλό ζάχαρη
2 1/2 φλιτζάνια νερό
2 βανίλιες

Πως τα φτιάχνουμε:
Βάζουμε μπόλικο νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα και βάζουμε τα κάστανα να βράσουν.
Αφήνουμε περίπου 10 λεπτά αφού έχει αρχίσει να κοχλάζει το νερό και στραγγίζουμε. Καθαρίζουμε τα κάστανα και με μια καθαρή πετσέτα, τρίβουμε τα καστανάκια να φύγει και η εσωτερική λεπτή φλούδα τους. Βάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν και ρίχνουμε τη βανίλια. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Προσθέτουμε τα κάστανα στην ζάχαρη που βράζει και συνεχίζουμε  να ανακατεύουμε μέχρι να πάρει όλο το μείγμα άλλη μια βράση. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα κάστανα να πιουν το σιρόπι μέσα στην κατσαρόλα για τουλάχιστον 12 ώρες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς και στρώνουμε τα καραμελωμένα κάστανα σε αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε τα κάστανα στο φούρνο και κλείνουμε τη θερμοκρασία, αφήνοντας τα κάστανα να στεγνώσουν για 1 ώρα περίπου.

http://www.tlife.gr

1 σχόλιο:

foufoula89 είπε...

ΑΧ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΛΑΤΡΕΒ ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ .................ΘΑ ΔΟΚ ΝΑ ΦΤΙΑΞ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΑ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ......ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ