Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση! Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

17 Νοεμβρίου 2012

Κέφαλος στον φούρνο με πατάτες!

Νοστιμιά... για όσους έχουν αδυναμία στα θαλασσινά!
Παραδοσιακή συνταγή... από τον κόλπο του Αμβρακικού!

Υλικά:
1,5 κιλό ψάρια κομμένα σε μικρά κομμάτια
4 πατάτες μέτριες
1 κρεμμύδι ξερό
1 κεφάλι σκόρδο (προαιρετικά)
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
1 ποτήρι χυμό ντομάτας
1 κουταλιά γεμάτη πάστα ντομάτας
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 φύλλα δάφνη
αλάτι, πιπέρι κόκκινο

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια και τα κόβουμε σε μερίδες. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το μαϊντανό. Λιώνουμε την πάστα στο χυμό ντομάτας. Ρίχνουμε το λάδι και ένα ποτήρι νερό. Βάζουμε το ψάρι και τις πατάτες, ρίχνουμε το αλάτι, πιπέρι και τη δάφνη. Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε σε μέτριο φούρνο για μία ώρα περίπου.

Καλή όρεξη!!!

1 σχόλιο:

Selcouth είπε...

Μου αρέσουν πολύ τα ψάρια γενικότερα και δεν χάνω ευκαιρία να μαζεύω συνταγές! Κέφαλο έχω να φάω... δεν μπορώ να θυμηθώ από πότε! Ευκαιρία είναι!
Καλό απόγευμα!