Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

6 Νοεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικες ιδέες!


Ας ετοιμαστούμε να αφεθούμε 
στην γλυκιά ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων!.... 
Ας δημιουργήσουμε γρήγορα και με απλά υλικά!

Ένα μεγάλο λευκό πιάτο χωρίς σχέδιο, ένα μικρότερο λευκό, ένα σπρέι με χρυσή μπογιά, ένα σπρέι με ασημένια μπογιά, φύλλα από γκι και ου και κουφέτα! Βάφουμε χρυσά το μεγάλο πιάτο και τα φύλλα... και ασημένια τα κουφέτα!

Σίγουρα έχουμε ένα μπολ από κρύσταλλο ή γυαλί. Το γεμίζουμε με χριστουγεννιάτικες μπάλες σε έντονα χρώματα, φτερά και κορδέλες. Θα δώσει μια φαντασμαγορική όψη στο γιορτινό τραπέζι!
 
Σε πράσινο γυαλιστερό χαρτόνι, σχεδιάζουμε και κόβουμε ένα έλατο. Σε κόκκινο χαρτί, κόβουμε ένα μεγάλο αστέρι και σε ασημί πολλά μικρά αστεράκι και τα κολλάμε στο δέντρο μας. Έτσι θα φτιάξουμε ένα καταπλητκτικό σου - πλα για την βραδιά των Χριστουγέννων. Προτιμάμε διαφανή πιάτα, γιορτινές χαρτοπετσέτες και ολοκληρώνουμε με ένα ου!

Αν είμαστε σοφιστικέ τύποι, βάφουμε ένα πιάτο χρυσό και το στολίζουμε με ένα χωνάκι που θα φτιάξουμε από μαύρο τούλι, που με τη σειρά του περικλείει ένα χωνάκι από αλουμινόχαρτο γεμάτο με κουφέτα χρυσά και ασημένια. Δένουμε το τούλι με κορδέλα διπλής όψης, χρυσή ή μαύρη.

1 σχόλιο:

loulou είπε...

Πολύ όμορφες οι ιδέες σου!Μας βάζεις στο πνεύμα των Χριστουγέννων!Ανυπομονώ να διαβάσω και παλιές χριστουγεννιάτικες συνταγές!Καλό βράδυ!