Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

24 Νοεμβρίου 2012

Πακετάκια κάστανου με φύλλο!


Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
βούτυρο λιωμένο ή μαργαρίνη
3 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια
15 - 16 κάστανα σφιχτοβρασμένα (καθαρισμένα)
1 φλ. τσαγιού σταφίδες ξανθές
3 - 4 κουταλιές σούπας σουσάμι
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2/3 κουταλιού σούπας κανέλα
1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο
1 κουταλιά σούπας φρυγανιά τριμμένη
1/3 φλ. τσαγιού ρούμι
Για το σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη
2 + 1/2 φλ. τσαγιού νερό
1 φλούδα λεμονιού
1 ξύλο κανέλας
Για γαρνίρισμα:
μαρόν γλασέ

Εκτέλεση:
Σε μια επιφάνεια λεία, απλώνουμε 2 φύλλα κρούστας, αλείφοντάς τα ένα - ένα με βούτυρο. Φυλάμε στην άκρη 3 φύλλα κρούστας. Ψιλοκόβουμε τα κάστανα και τα ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Απλώνουμε λίγο από το μείγμα πάνω στα φύλλα και καλύπτουμε με ένα βουτυρωμένο φύλλο κρούστας. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση. 
Τα τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό και το κόβουμε σε κομμάτια, πάχουν 3 δαχτύλων. Βουτυρώνουμε τα 3 φύλλα κρούστας που έχουμε κρατήσει και τατοποθετούμε το ένα επάνω στο άλλο. Τα κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια (όσα και τα κομμάτια  στα οποία έχουμε κόψει το ρολό)., και τα τυλίγουμε σε "πακέτα". Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί, με το άνοιγμα προς τα κάτω, για να μην ανοίξουν. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, μέχρι να πάρουν χρώμα. Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα μαζί τα υλικά. Το αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε τα πακετάκια καυτά, μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο. Γαρνίρουμε με μαρόν γλασέ και τα αφήνουμε να κρυώσουν. 
Είναι πολύ ωραίο γλυκό! Αξίζει να το δοκιμάσετε!

Καλή επιτυχία!!!

Πως φτιάχνουμε τα μαρόν γλασέ εδώ

2 σχόλια:

sundayspoon είπε...

Πολύ ωραίο γλυκό και σίγουρα ξεφεύγει από τα συνηθισμένα!

christina's eyes είπε...

είναι τέλεια τα κάστανα!