Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

16 Δεκεμβρίου 2012

Βραστό, για τις κρύες μέρες του χειμώνα!

Ένα ελληνικό φαγητό, νοστιμότατο... από την Ήπειρο!
Κρέας μαγειρεμένο, με πατατούλες, καροτάκι και σέλινο!!! 
Υλικά:
2 κιλά περίπου κρέας
(ζυγούρι)
1 μεγάλο κρεμμύδι
 3 - 4 καρότα σε ροδέλες
1 ματσάκι σέλινο
λάδι
αλάτι
πιπέρι
5 - 6 μεγάλες πατάτες 
Εκτέλεση:
Βράζουμε 2 κιλά περίπου κρέας (ζυγούρι) σε αρκετό νερό, γύρω στα 10 λεπτά.  Στη συνέχεια χύνουμε το πρώτο νερό,  ξεπλένουμε το κρέας και το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μας. Ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας. Κόβουμε μέσα στην κατσαρόλα 1 μεγάλο κρεμμύδι,  3 - 4 καρότα σε ροδέλες και 1 ματσάκι σέλινο χοντροκομμένο. Προσθέτουμε λαδάκι, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσει στην χύτρα μας από μισή ώρα μέχρι 45 λεπτά (ανάλογα με το κρέας). Όταν μαλακώσει και έχει βράσει το κρέας, ανοίγουμε την χύτρα και προσθέτουμε  γύρω στις 5 - 6 μεγάλες πατάτες σε κομμάτια. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα αλάτι. Βράζουμε με ξεσκέπαστη την χύτρα άλλα 10 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε το πιάτο μας, περιχυμένο με λεμονάκι και πασπαλισμένο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι!
Νοστιμιά!!!

 Καλή όρεξη!!!

3 σχόλια:

Σοφία είπε...

Για το κρύο ένα και ένα, καλό βράδυ !

sundayspoon είπε...

Πολύ θρεπτικό πιάτο! Και ταιριάζει πολύ με τον καιρό των τελευταίων ημερών!

Lila Xagorari είπε...

Το κακό με αυτά τα γλυκάκια είναι οτι δεν μπορείς να σταματήσεις να τα τρως!