Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση! Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

7 Δεκεμβρίου 2012

Σπιτικά ζυμαρικά!

Ζυμαρικά φτιαγμένα από τα χέρια μας, με τις γεύσεις και τα χρώματα που αγαπάμε. Για αυτούς, που η μαγειρική είναι προσφορά, δημιουργία, ιεροτελεστία!
 Υλικά:
500 γραμ. αλεύρι
4 αυγά ολόκληρα και
2 κρόκους επιπλέον
αλάτι - μοσχοκάρυδο
λίγο νερό, ανάλογα με το αλεύρι

Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ να χτυπηθούν καλά. Μετά τυλίγουμε το ζυμάρι αυτό σε μια μεμβράνη πλαστική και το αφήνουμε να "ξεκουραστεί" μια ώρα στο ψυγείο. Το απλώνουμε σε αλευρωμένο πάγκο με τον πλάστη, μέχρι να φτάσει ένα χιλιοστό πάχος. Αλευρώνουμε το φύλλο και το τυλίγουμε ρολό. Κόβουμε λαζάνια μακρόστενα στο φάρδος που θέλουμε  και τα ξετυλίγουμε αμέσως να στεγνώσουν λίγο. (Αν θέλουμε κόβουμε και σε μικρότερα κομμάτια). Τα βράζουμε σε άφθονο νερό αλατισμένο για 3 λεπτά περίπου και τα στραγγίζουμε.
Αν θέλουμε να κάνουμε ζυμαρικά χρωματιστά με την ίδια συνταγή, προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας τοματοπολτό για ροζ χρώμα ή 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο και βρασμένο σπανάκι για πράσινο χρώμα.

Καλή σας επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: