4 πράσινα κρεμμυδάκια
1 ποτήρι λάδι
3 ποτήρια ρύζι καρολίνα
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μαύρο
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
2 κουταλιές της σούπας αλάτι
1 ματσάκι δυόσμο
1/2 λεμόνι
100 αμπελόφυλλα
Εκτέλεση:
Μέσα σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα να τσιγαριστούν. Μετά ρίχνουμε το ρύζι, το πιπέρι, το κύμινο, το αλάτι, τον δυόσμο και 3 ποτήρια νερό. Αφού βράσουν καλά, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Μετά παίρνουμε ένα - ένα αμπελόφυλλο, βάζουμε μέσα από μια κουταλιά ρύζι και το τυλίγουμε. Αφού τα τυλίξουμε όλα, τα βάζουμε μέσα σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε μέσα και 2 ποτήρια νερό, ρίχνουμε λίγο λάδι, λίγο αλάτι και στύβουμε μέσα μισό λεμόνι. Τα βράζουμε για 15 λεπτά, σε σιγανή φωτιά και τα σαρμαδάκια μας είναι έτοιμα! Τα σερβίρουμε περιχυμένα με λεμόνι!
Καλή όρεξη!!!
Συνταγή από την κ. Μούλιαρα Φωτεινή
2 σχόλια:
Θα ήθελα να πω για τα ντολμαδάκια ότι όσο περισσοτερο κρεμμυδι έχουνε μέσα τοσο πιό νόστιμα γίνονται ,καλό υπόλοιπο Κυριακής.
Αχ, τι μου θύμισες τώρα!! Η πεθερά μου τα φτιάχνει από Θεσσαλονίκη. Πολύ μου αρέσουν!!!
Δημοσίευση σχολίου