Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

20 Δεκεμβρίου 2012

Τρουφάκια με μπισκότο και καρύδι!

Μικρά γλυκίσματα, ντυμένα με τρούφα σοκολάτας 
και που μέσα τους κυριαρχεί 
το τραγανό μπισκότο και το καρύδι... 
μας προϊδεάζουν με τον πιο γλυκό τρόπο 
για τις γιορτές που έρχονται!   
Συνταγή που δεν λείπει ποτέ από το σπιτικό μου
και ειδικά τώρα στις γιορτές!
Τρουφάκια απλά και υπέροχα! Απολαύστε τα!
Υλικά:
2 πακέτα μπισκότα
πτι-μπερ Παπαδοπούλου
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 πακέτο βιτάμ
3 γεμάτες κουταλιές σούπας
κακάο σκόνη
1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ
2 μεγάλα φλιτζάνια τσαγιού
καρύδια χοντροτριμμένα
2 φακελάκια τρούφα σοκολάτας

Χάρτινες θήκες
για να βάλουμε μέσα τα τρουφάκια
(Μπορούμε αν θέλουμε, να προσθέσουμε και περισσότερα καρύδια)

Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη λεκάνη, σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας σε μικρότερα κομμάτια... Όχι να τα θρυμματίσουμε!
 Προσθέτουμε το βιτάμ κομμένο σε κομματάκια (που το έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, για να είναι μαλακό), την ζάχαρη άχνη, το κακάο και τα χοντροτριμμένα καρύδια.
 Δουλεύουμε με τα χέρια το μείγμα μας, προσθέτοντας λίγο - λίγο το κονιάκ, ώσπου να ενωθεί το βιτάμ με τα υπόλοιπα υλικά (δεν το ζυμώνουμε, απλώς ανακατεύουμε συνέχεια, τρίβοντας τα υλικά απαλά μέχρι να ενωθούν και να πετύχουμε ένα μείγμα που να μπορούμε να το πλάσουμε).
 Πλάθουμε μπαλάκια όσο ένα καρύδι, ρίχνουμε την τρούφα σε ένα μεγάλο πιάτο και τοποθετούμε ένα - ένα τα τρουφάκια μας,  κάνοντάς τα "βόλτες" να περιτυλιχτούν στην τρούφα.

Τα βάζουμε σε χάρτινες θήκες σε μια μεγάλη πιατέλα, κοσκινίζουμε από πάνω ζάχαρη άχνη και μετά στο ψυγείο σκεπασμένα με πλαστική μεμβράνη.
 Τα τρουφάκια μας παίρνουν μια όμορφη χιονισμένη όψη!
Μπορούμε και να τα διατηρήσουμε στο ψυγείο σε ένα τάπερ με κούμπωμα.
  Πειρασμός για κάθε ουρανίσκο!!!
 Καλή επιτυχία!

5 σχόλια:

lila georgiou είπε...

κόλαση πραγματική!και τυχαίνει να έχω τα υλικά!!!!!!χαχα!μήπως να φτιάξω αυτά τα πεντανόστιμα διαβολάκια?!!!!!!!!!!!

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

Νοστιμότατες και όμορφες..Ηθελα να είχα μία τώρα ,μου αρέσει πολύ η σοκολάτα..

sundayspoon είπε...

Εύκολα και σίγουρα πεντανόστιμα τα χιονισμένα τρουφάκια σου! Μπράβο!!!

malama rakitzi είπε...

έτσι όπως δίνεται η συνταγή στο τέλος τα υλικά δεν ενώνονται για ένα συμπαγές αποτέλεσμα ώστε να πλάθονται σε μπαλίτσες. πρόσθεσα λίγο νερό για να μπορέσω να έχω επιθυμητό αποτέλεσμα. Καλή επιτυχία σε όσους προσπαθήσουν να κάνουν τα τρουφάκια.

Sofia Tsimari είπε...

τα εκανα και εγιναν πεντανοστιμα αλλα το κακο ηταν οτι δεν εχει σημα εκτυπωτη να το αποθηκευσω κ απαγορευεται η αντιγραφη οποτε πρεπει νατ α γραψω με το χερι ...καλο θα ηταν να εχει κ ενα οκ για εκτυπωση χωρις τις φωτο...εντελως φιλικα.....σ ευχαριστω μ εβγαλες απο δυσκολη θεση καλημερα