1 φέτα χοιρινό περίπου 2, 1/2 κιλά, δεμένο σε ρολό
1 κουταλιά σούπας λάδι
1 κουταλιά σούπας μέλι
1 κουταλιά σούπας ούζο
1 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζάνι ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
Μαρινάδα:
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
ξύσμα από 2 λεμόνια
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1/4 φλιτζανιού χυμό λεμονιού
1 κουταλιά σούπας θυμάρι
2 κουταλιές σούπας μέλι
λίγο ούζο
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και βάζουμε μέσα το ρολό να μαριναριστεί για δώδεκα ώρες. Γυρίζουμε το ρολό συχνά ώστε να μαριναριστεί από όλες τις μεριές. Το τοποθετούμε πάνω σε σχάρα. Φυλάμε τη μαρινάδα για να τη χρησιμοποιήσουμε αργότερα.
Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε το λάδι, το μέλι, το ούζο, το μαϊντανό, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και αλείφουμε καλά το ρολό. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μια ώρα, ενώ αλείφουμε το κρέας συχνά με το μείγμα. Ρίχνουμε τη μαρινάδα και τις ελιές πάνω στο ρολό και συνεχίζουμε το ψήσιμο, έως ότου το κρέας μαλακώσει. Βγάζουμε το κρέας από το φούρνο και το φυλάμε σε ζεστό μέρος. Ρίχνουμε τη σάλτσα από το ταψί σε κατσαρολάκι και την αφήνουμε να δέσει. Σερβίρουμε το κρέας κομμένο σε φέτες και τη σάλτσα χωριστά. Γαρνίρουμε με φλούδες πορτοκαλιού κομμένες σε λωρίδες και ολόκληρες φέτες.
Καλή επιτυχία!!!
2 σχόλια:
Πρέπει να είναι νοστιμότατο!
Καλό βράδυ!
Καλό βράδυ Σοφία!
Δημοσίευση σχολίου