Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

29 Δεκεμβρίου 2012

Υπέροχα τρουφάκια με ινδική καρύδα και λευκή σοκολάτα!


Υλικά
Για 4-6 άτομα

600 γραμμάρια λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
2 φλιτζάνια ινδική καρύδα τριμμένη
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 λεμόνια (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα τους)
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
150 γραμμάρια ψιλοκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση:
Ψιλοκόψουμε τη λευκή σοκολάτα, τη βάζουμε σε μπεν μαρί και τη λιώνουμε.
 Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, την τριμμένη καρύδα, 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, το ξύσμα των λεμονιών και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε για 3-4 ώρες ώστε να σφίξει.
Στο χρόνο αυτό, το βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε κομμάτια από το μείγμα, σχηματοποιούμε τα τρουφάκια. Με αυτά τα υλικά φτιάχνουμε 50 τρουφάκια.

 Στη συνέχεια λιώνουμε την σοκολάτα κουβερτούρα σε μπέν μαρί και κρατάμε στην άκρη λίγο να κρυώσει. Τα περνάμε από την λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα, στραγγίζουμε και διατηρούμε στο ψυγείο.
 Βάζουμε τα τρουφάκια στο ψυγείο όπου και θα τα διατηρήσουμε.
Πρέπει να μείνουν το λιγότερο 20 λεπτά στο ψυγείο πριν τα σερβίρουμε.



Έχουν καταπληκτική γεύση! Δοκιμάστε τα!
Καλή επιτυχία!!!

Από sidagi.gr

3 σχόλια:

Σοφία είπε...

Φαντάζομαι ότι γευστικά θα είναι
τόσο νόστιμα όσο ωραία είναι στην εμφάνιση !
Καλή χρονιά, με υγεία !

sundayspoon είπε...

Φανταστικά!!!! Ο συνδυασμός λευκής σοκολάτας-καρύδας είναι τέλειος! Μπράβο για την υπέροχη ιδέα!
Εύχομαι να έχεις καλή χρονιά, με υγεία, αγάπη, γαλήνη και πολλές μαγειρικές δημιουργίες!

Ανώνυμος είπε...

ta kalitera..ta exo kanei apeires fores