Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση! Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

22 Δεκεμβρίου 2012

Δίχρωμος κορμός!

Υλικά:
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
250 γραμ. μαργαρίνη
125 γραμ. κακάο σκόνη
1/2 κιλό ζάχαρη άχνη
2 κουτ. σούπας κονιάκ
γάλα
τρούφα σοκολάτας
σαντιγύ
καβουρντισμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη να γίνουν κρέμα. Στην μισή κρέμα προσθέτουμε το κακάο. Βρέχουμε τα μπισκότα με γάλα καικονιάκ και αλείφουμε ένα με την λευκή κρέμα, ένα με την κρέμα κακάο, κολλάμε το ένα δίπλα στο άλλο σχηματίζοντας κορμό. Τον τοποθετούμε σε μακρόστενη πιατέλα. Καλύπτουμε όλο τον κορμό με την κρέμα κακάο που περίσσεψε, γαρνίρουμε με καβουρντισμένα αμύγδαλα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!!!

(Συνταγή της πτι - μπερ, από την κυρία Σ. Δημαρά )

2 σχόλια:

Tonia Papadea είπε...

Πλάκα κάνεις! Τόσο εύκολο είναι αυτό που βλέπω στη φωτογραφία;;; Θα το κάνω...

sundayspoon είπε...

Με έχεις εντυπωσιάσει! Είναι πάρα πολύ εμφανίσιμο, ενώ περιέχει απλά υλικά και φτιάχνεται πολύ εύκολα! Μπράβο!!!