Καθαρίζουμε την φλούδα τους και τα κόβουμε σε ροδέλες. Αν είναι πολύ μικρά τα κόβουμε στα 2.
Μετά τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό μέσα στο οποίο έχουμε στύψει 2 λεμόνια. Τα αφήνουμε εκεί περίπου μισή ώρα για να σφίξουν.
Στην συνέχεια τα στραγγίξουμε σε ένα σουρωτήρι για λίγο και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα βαθιά, προσθέτοντας 1 κιλό ζάχαρη σε στρώσεις εναλλάξ. Τα αφήνουμε μέσα στην κατσαρόλα σκεπασμένα όλο το βράδυ.
Την άλλη μέρα, προσθέτουμε 2 φλιτζάνια (μεγάλα) τσαγιού νερό και τα βάζουμε να βράσουν στην αρχή σε δυνατή φωτιά και μετά σε σιγανή.

Αφαιρούμε κατά διαστήματα τον πράσινο αφρό που εμφανίζεται στα τοιχώματα της κατσαρόλας... και σιγοβράζουμε ώσπου να δέσει το σιρόπι μας.
Βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια και......
...Είναι υπέροχο! Δοκιμάστε το!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου