Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

27 Νοεμβρίου 2014

Ακτινίδιο γλυκό! Tαξίδι γλυκό στη γεύση!

Χρειαζόμαστε γύρω στα 18 με 20 ακτινίδια (γύρω στο 1 και 1/2 κιλό), να μην είναι πολύ ώριμα, ούτε όμως και πολύ άγουρα.
 Καθαρίζουμε την φλούδα τους και τα κόβουμε σε ροδέλες. Αν είναι πολύ μικρά τα κόβουμε στα 2.

Μετά τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό μέσα στο οποίο έχουμε στύψει 2 λεμόνια. Τα αφήνουμε εκεί περίπου μισή ώρα για να σφίξουν.
Στην συνέχεια τα στραγγίξουμε σε ένα σουρωτήρι για λίγο και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα βαθιά, προσθέτοντας 1 κιλό ζάχαρη σε στρώσεις εναλλάξ. Τα αφήνουμε μέσα στην κατσαρόλα σκεπασμένα όλο το βράδυ.
Την άλλη μέρα, προσθέτουμε 2 φλιτζάνια (μεγάλα) τσαγιού νερό και τα βάζουμε να βράσουν στην αρχή σε δυνατή φωτιά και μετά σε σιγανή.


Αφαιρούμε κατά διαστήματα τον πράσινο αφρό που εμφανίζεται στα τοιχώματα της κατσαρόλας... και σιγοβράζουμε ώσπου να δέσει το σιρόπι μας.
Προς το τέλος ρίχνουμε 2 δόσεις άρωμα βανίλιας και 1 κουταλιά χυμό λεμονιού...
Βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια και......
...Είναι υπέροχο! Δοκιμάστε το!
 Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: