Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση! Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

12 Δεκεμβρίου 2012

Σαβαγιάρ

Υλικά:
(για 20 - 25 κομμάτια)

150 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γραμ. ζάχαρη
4 - 5 αυγά
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:
Σπάμε τα αυγά και χωρίζουμε προσεχτικά τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Αναμειγνύουμε τη μαρέγκα με το μείγμα των κρόκων, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα για να μην "κόψει". Προσθέτουμε σιγά - σιγά το αλεύρι, κοσκινισμένο και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να ενσωματωθεί όλο. Ρίχνουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με λείο κορνέ και κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια μήκους 10 - 12 εκατοστών, μέσα σε λαμαρίνα ή ταψί στρωμένο με βουτυρωμένο λαδόχαρτο. Πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 15 λεπτά.
Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: