Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση! Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

11 Δεκεμβρίου 2012

Πρασοτηγανιά από τα Άγραφα!


Υλικά: 
(για 4 άτομα)
1 κιλό χοιρινό σπάλα σε κομματάκια
1/2 κούπα λάδι
1 ποτήρι λευκό κρασί
Αλάτι-πιπέρι
5 πράσα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε  το λάδι  σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα. Μόλις  ζεσταθεί ρίχνουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε ελαφρά μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το λευκό κρασί και το αφήνουμε να εξατμισθεί. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τα πράσα και το νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα  και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 30-40 λεπτά.
  Καλή όρεξη!

Από τον κ. Σέφη Θυμιόπουλο
Καλύβια Πεζούλας - ν. Καρδίτσας

2 σχόλια:

christina's eyes είπε...

το φαγάκι αυτό μου θυμίζει σπετσωφάι όπως το ακούω!

Christina by christinaeseyes.blogspot.gr

elenikiokia είπε...

Το μπλόγκ σου μου θύμισε πολλές παλιές ιστορίες... Κι αυτή η συνταγή είναι καταπληκτική... Ευχαριστώ. Ελένη
http://toukosmouoisyntages.blogspot.it/ . (Ελπίζω να τα λέμε!)