Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

15 Δεκεμβρίου 2012

Χοιρινό μπούτι ψητό!

Η παράδοση θέλει χοιρινό!

Υλικά:
1 χοιρινό μπούτι ή ρολό
περίπου 2 - 3 κιλά
10 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
100 γραμ. βούτυρο
1 ποτήρι λευκό κρασί
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο. Πλένουμε το κρέας και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί. Το τρυπάμε με κοφτερό μαχαίρι σε διάφορα σημαία και βάζουμε μέσα σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά. Τοποθετούμε το μπούτι σε σχάρα πάνω σε ταψί με νερό και το αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε το μπούτι για τέσσερις ώρες, ξεκινώντας από τους 120 βαθμούς και ανεβαίνοντας ανά μια  ώρα 30 βαθμούς. Κάθε τόσο αλείφουμε το μπούτι με το βούτυρο. Μετά από μια ώρα ψήσιμο το ραντίζουμε με το κρασί. Σερβίρουμε το χοιρινό κομμένο σε φέτες, πάνω σε φύλλα μαρουλιού, γαρνιρισμένο με ροδέλες πιπεριάς και ντοματούλες!
  Καλή όρεξη!

1 σχόλιο:

christina's eyes είπε...

κλασικό χριστουγεννιάτικο φαγάκι..


Christina by christinaeseyes.blogspot.gr