Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

28 Ιανουαρίου 2013

Εκλέρ με σοκολάτα!

Υλικά:
1 δόση ζύμη σου (δείτε εδώ)

Για τη γέμιση:
1 δόση κρέμα πατισερί (δείτε εδώ)
2 κουταλιές σούπας κακάο ή 1 κουταλιά νες καφέ

Για το γλάσο σοκολάτας:
250 γραμ. γλάσο σοκολάτας (δείτε εδώ)
70 - 100 γραμ. αμύγδαλα αποφλοιωμένα και χοντροκομμένα

Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τη ζύμη των εκλέρ, σύμφωνα με τις οδηγίες που βλέπουμε εδώ . Αν θέλουμε μπορούμε να κόψουμε τη ζύμη σε μεγάλα ατομικά κομμάτια μήκους 8 εκατοστών και πάχους 2 εκατοστών. (Με τις ποσότητες των υλικών της βασικής συνταγής, θα βγουν περίπου 10 εκλέρ).
Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής (πατισερί), σύμφωνα με τις οδηγίες που βλέπουμε εδώ, ρίχνοντας στο τέλος το κακάο ή το νες καφέ διαλυμένο σε λίγο νερό.
Παίρνουμε ένα - ένα τα εκλέρ και τα χαράζουμε οριζόντια στη μέση με ένα μαχαιράκι, χωρίς να τα χωρίσουμε τελείως. Αδειάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σε σακούλα με λείο κορνέ και γεμίζουμε τα εκλεράκια μας.
Αλείφουμε ένα - ένα τα εκλέρ με γλάσο σοκολάτας, πασπαλίζουμε με λίγα τριμμένα αμύγδαλα και περιμένουμε να στεγνώσει το γλάσο.
Τα διατηρούμε στο ψυγείο σε σκεπασμένο μπολ, αλλά προτιμότερο είναι να τρώγονται φρέσκα, το πολύ την δεύτερη ημέρα!
 Απολαύστε τα!
Καλή επιτυχία!!! 
                                                                                                                                                                             

1 σχόλιο:

Σοφία είπε...

Tο ωραιότερο γλυκό για τα παιδιά κυρίως !!!
Θα το επιχειρήσω !