Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

25 Ιανουαρίου 2013

Γαυροκεφτέδες... για το ουζάκι μας!

Πλούσια η ελληνική μας θάλασσα από το όμορφο αυτό λεπτό ψαράκι!..Μια νοστιμότατη θαλασσινή συνταγή... που συνοδεύεται άριστα με ουζάκι! Σκέτη νοστιμιά!

Υλικά:
1 κιλό ψάρι γαύρο
2 αυγά
5 σκελίδες σκόρδου
1 μέτριο κρεμμύδι
5 φέτες ψωμί μουσκεμένο
λίγο μαϊντανό
1/2 κουταλιά γλυκού ρίγανη
αλεύρι
λάδι για τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Αφαιρούμε από τα ψάρια τα κεφάλια και τα σπάραχνα. Τα πλένουμε καλά και βγάζουμε τη ραχοκοκκαλιά τους. Βάζουμε το ψαχνό των ψαριών σε μια λεκάνη, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τα αυγά χτυπημένα, το μουσκεμένο ψωμί, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά. (Καλό είναι να περάσουμε το μείγμα από τη μηχανή του κιμά αν έχουμε). Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες για να σφίξει. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και πλάθουμε κεφτέδες. Τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε, ώσπου να ροδίσουν καλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: