Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση! Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

22 Οκτωβρίου 2013

Χοιρινό με λάχανο!

 Ένα νοστιμότατο φαγητό!
Υλικά:
1 + 1/2 κιλό περίπου χοιρινό κρέας
1 +1/2 λάχανο άσπρο
2-3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι περίπου τσαγιού λάδι
αλάτι
πιπέρι μαύρο
(Αν θέλουμε προσθέτουμε φρέσκα κρεμμυδάκια και πράσα)

Εκτέλεση:
Σωτάρουμε τα κρεμμύδια με το λάδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το κρέας (που το έχουμε ξεπλύνει και κόψει σε μερίδες) και το αφήνουμε να ροδίσει για 5 έως 10 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, προσθέτουμε το ανάλογο νερό (όσο να σκεπαστεί το φαγητό) και τα αφήνουμε να βράσουν περίπου 1 ώρα σε σιγανή φωτιά.
Καθαρίζουμε το λάχανο, και προς το τέλος του βρασίματος, το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Συνεχίζουμε το βράσιμο για μισή ώρα ακόμη, ώσπου να μαλακώσει το λάχανο.  (Αν προτιμάμε πιο πλούσια γεύση, προσθέτουμε μπαχάρι, φύλλο δάφνης ή πάμπρικα).
Το σερβίρουμε ζεστό, πασπαλισμένο με πιπεράκι ή και μπούκοβο αν μας αρέσει!
Δοκιμάστε το, είναι πολύ νόστιμο φαγητό!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: