Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

24 Φεβρουαρίου 2013

Σουτζουκάκια με πράσινες ελιές!


Υλικά:
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/2 κιλό κιμά χοιρινό
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
1/2 φλιτζάνι λάδι
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 κιλό ξερό ψωμί ή τριμμένη φρυγανιά
2 αυγά
1/2 κουταλάκι κύμινο
αλάτι, πιπέρι
250 γραμ. ελιές πράσινες ξιδάτες
λάδι για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα:
1 κιλό ώριμες ντομάτες
1 μέτριο κρεμμύδι
λίγο λάδι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε τον κιμά με τα κρεμμύδια τριμμένα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το λάδι, το ψωμί που το έχουμε μουλιάσει σε νερό και το έχουμε στίψει καλά, ή τη φρυγανιά, τα αυγά, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια, δίνοντάς τους στενόμακρο σχήμα, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Για τη σάλτσα:
Σε μια βαθιά κατσαρόλα, βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα βράζουμε μέχρι να "δέσει" η σάλτσα.
Προσθέτουμε στη σάλτσα τα τηγανισμένα σουτζουκάκια και τις ελιές και τα αφήνουμε να πάρουν 2 - 3 βράσεις για 5 λεπτά περίπου.
Τα σερβίρουμε ζεστά... και
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

Μικρασιάτικη συνταγή

1 σχόλιο:

loulou είπε...

πρεπει να ειναι πολυ καλος συνδυασμος...
Καλο βραδυ!