Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση! Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

5 Φεβρουαρίου 2013

Σπιτικό παγωτό μπισκότου!

Και γιατί όχι... ένα παγωτό μες στον χειμώνα;
Υλικά:
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
Για την κρέμα:
350 ml φρέσκο γάλα πλήρες (1 και 1/2 κούπες)
4 κρόκους αυγών
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (40 γραμ.)
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ (15 γραμ.)
Για την σαντιγύ:
400 ml κρέμα γάλακτος
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη (40 γραμ.)
1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια σκόνη
Για την μαρέγκα:
6 ασπράδια
300 γραμ. γλυκόζη

Εκτέλεση:
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με έναν πλάστη.
Για την κρέμα:
Ζεσταίνουμε το γάλα αρκετά σε ένα κατσαρολάκι ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε σε μια λεκανίτσα τους κρόκους με τη ζάχαρη και το κορν φλάουερ. Αδειάζουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη στο κατσαρολάκι με το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να βράσει καλά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη σαντιγύ:
Χτυπάμε για λίγο την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να δέσει το μείγμα μας.
Για τη μαρέγκα:
Αδειάζουμε τη γλυκόζη σε ένα κατσαρολάκι και τη βάζουμε στη φωτιά μέχρι να βράσει. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια. Μόλις φουσκώσουν αδειάζουμε σιγά σιγά τη γλυκόζη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να κρυώσει η μαρέγκα.

Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός την κρέμα με τη σαντιγύ συμπληρώνοντας παράλληλα και τα μπισκότα που έχουμε θρυμματίσει με έναν πλάστη. Τέλος συμπληρώνουμε τη μαρέγκα, ανακατεύοντας με πολύ απαλές κινήσεις. Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα σκεύος και το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει. Σερβίρουμε σε μπολ περιχύνοντας με γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο ή οποιοδήποτε άλλο της αρεσκείας μας!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

2 σχόλια:

Ποδηλάτισσα είπε...

Ονειρεμένο μοιάζει.... Νομίζω ότι θα το φτιάξω για το Σαββατοκύριακο!!!! Να έχεις μια όμορφη μέρα!!!!!!!

loulou είπε...

Kαλημέρα! τρελαίνομαι για παγωτό ακόμα και μες στο χειμώνα!
Ευχαριστούμε για την συνταγή!