Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

19 Απριλίου 2013

Ντοματίνι γλυκό κουταλιού!


Υλικά:
1 κιλό ντοματίνια
1 κιλό ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
2-3 κουταλιές γλυκόζη
1 ξύλο κανέλλας
μερικά γαρίφαλα
αμύγδαλα ασπρισμένα και ψημένα (προαιρετικά)
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα ντοματίνια μας σε κατσαρόλα με νερό, να ζεματιστούν για πολύ λίγο. Σε μια κανάτα ή μπολ μεγάλο έχουμε παγωμένο νερό. Ρίχνουμε τα ζεματισμένα ντοματίνια στο παγωμένο νερό και  τα αφήνουμε για λίγο...
Μετά τα ξεφλουδίζουμε. Τα αφήνουμε στην άκρη και φτιάχνουμε το σιρόπι.
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά περίπου, ρίχνουμε τα ντοματίνια, τον χυμό λεμονιού, τα γαρύφαλλα (που αν θέλουμε τα καρφώνουμε από πριν στα ντοματίνια) και την κανέλα. Όταν αρχίσει και σχηματίζεται αφρός, τον αφαιρούμε προσεχτικά.
Αφού βράσουν για μερικά λεπτά όλα μαζί, τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε μέσα στην κατσαρόλα μας να μείνουν για 24 ώρες.
Την άλλη μέρα, βγάζουμε τα ντοματίνια από το σιρόπι προσεχτικά, αφαιρούμε και πετάμε την κανέλα και τα γαρύφαλλα, προσθέτουμε αν θέλουμε αμύγδαλα ασπρισμένα και ψημένα σε κάθε ντοματίνι και τα ξαναβάζουμε μέσα στο σιρόπι μας, αφήνοντάς τα μέχρι να δέσει το σιρόπι. Προσθέτουμε την γλυκόζη, βράζουμε λίγο ακόμη και βγάζουμε το γλυκό από τη φωτιά.

Αφού κρυώσει, το βάζουμε σε καθαρά και στεγνά βάζα.
Καλή επιτυχία!!!



1 σχόλιο:

Neli είπε...

Μου θύμισες τη μαμά μου ,πάντα το έφτιαχνε και πάντα έτρωγα τα αμύγδαλα που έβαζε μέσα, κρυφά χαχαχαχ καλό βράδυ πολλά φιλια.