Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση! Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

2 Απριλίου 2013

Κορμός φράουλας!

Υλικά:
1 παντεσπάνι για ρολό (δείτε εδώ)

Για το σιρόπιασμα του παντεσπανιού:
1/2 φλιτζάνι νερό
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
λίγο ποτό της αρεσκείας μας

Για τη γέμιση:
400 γραμ. μαρμελάδα φράουλα

- ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι για ρολό σύμφωνα με τις οδηγίες που βλέπετε εδώ.
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να δέσει ελαφρά το σιρόπι και προσθέτουμε στο τέλος το ποτό.
Συναρμολόγηση:
Απλώνουμε το παντεσπάνι σε ένα καθαρό τραπέζι ή μάρμαρο. Βουτάμε ένα πινέλο στο σιρόπι και αλείφουμε ελαφρά το παντεσπάνι. Απλώνουμε τη μαρμελάδα με σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια του παντεσπανιού. Το τυλίγουμε σε ρολό και το τοποθετούμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε την επιφάνειά του με λίγη ακόμη ζάχαρη άχνη. Διατηρούμε εκτός ψυγείου για πολλές μέρες, τυλιγμένο σε σελοφάν.
Για να γίνει ακόμη πιο εύγευστο το γλυκό μπορούμε να φτιάξουμε το παντεσπάνι αντικαθιστώντας τη μισή ποσότητα αλευριού με ισάριθμη ποσότητα αμυγδαλόψιχας, την οποία θα αλέσουμε σε σκόνη.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: