Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

2 Ιουνίου 2013

Παγωτό σάντουιτς!

Παγωτάκι σάντουιτς, γευστικότατο!
Δοκιμάστε να το φτιάξετε, είναι πανεύκολο!
Υλικά:
2 πακέτα μπισκότα πτι - μπερ Παπαδοπούλου
2 κρέμες στιγμής (φράουλα και βανίλια, ή οποιοεσδήποτε άλλες της αρεσκείας μας)
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο,
3 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα (για τις κρέμες)
1/2 κιλό σαντιγύ χτυπημένη
2 βανίλιες

Εκτέλεση:
Σε μακρόστενο τάπερ, στρώνουμε μια σειρά πτι-μπερ, με την καλή τους όψη προς τα κάτω. Χτυπάμε πρώτα την κρέμα στιγμής φράουλα με τα μισά υλικά, δηλαδή με το μισό κουτί γάλα ζαχαρούχο, με 1 1/2 φλιτζάνι γάλα και τη μια βανίλια. Όταν η κρέμα πήξει προσθέτουμε τη μισή σαντιγύ και ανακατεύουμε ελαφρά, μέχρι να αποκτήσει το μίγμα ομοιομορφία. Στρώνουμε την κρέμα φράουλα ισόπαχα πάνω στα μπισκότα. Στη συνέχεια χτυπάμε την κρέμα βανίλια με τα υπόλοιπα υλικά (1/2 ζαχαρούχο, 1 1/2 φλιτζάνι γάλα και τη μια βανίλια). Και πάλι, μόλις η κρέμα πήξει προσθέτουμε την υπόλοιπη σαντιγύ και ανακατεύουμε ελαφρά. Στρώνουμε την κρέμα βανίλια ισόπαχα πάνω από την κρέμα φράουλα. Πάνω από την κρέμα βανίλια στρώνουμε ξανά πτι - μπερ, με την καλή τους όψη προς τα πάνω, αλλά στην ίδια διάταξη με τα κάτω, έτσι ώστε να κοπούν τα κομμάτια στη διάσταση του μπισκότου. Βάζουμε το τάπερ στην κατάψυξη για 3 - 4 ώρες. Αν θέλουμε μπορούμε να κρατήσουμε λίγη από τη σαντιγύ για γαρνίρισμα και να προσθέσουμε και καβουρδισμένα αμύγδαλα ή ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης.
Καλή επιτυχία!!!

Από Πτι-Μπερ Παπαδοπούλου

2 σχόλια:

homemade είπε...

πολύ καλή πρόταση ωραίο το παγωτό..να σαι καλά χάρηκα πολύ όμορφη σελίδα έχεις

Neli είπε...

Πω πω τι μου θύμισες τωρα,εγώ είμαι παραδοσιακή και θα τη δοκιμάσω αυτή τη συνταγή οπωσδηποτε φιλιά πολλά,καλό μήνα και καλη εβδομάδα.