Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

19 Ιουνίου 2013

Κορμός σοκολάτας!

Υλικά:
2 πακέτα πτι μπερ
250 γρ. μαργαρίνη μαλακωμένη
2 φλ. ζάχαρη άχνη
7 κουτ. σούπας κακάο κοσκινισμένο
2-3 αυγά χωρισμένα
2 βανίλιες
1 κουτ. σούπας μπράντυ
Για τη διακόσμηση:
200 γραμ. κουβερτούρα

Εκτέλεση:
Σπάμε σε μικρά κομματάκια τα πτι μπερ. Σε μπολ χτυπάμε τη μαργαρίνη, την ζάχαρη άχνη, το κακάο, τα αυγά, τις βανίλιες και το μπράντυ,  μέχρι να αφρατέψουν. Αναμιγνύουμε το μίγμα του βουτύρου με  τα πτι μπερ και το βάζουμε στο ψυγείο για 15 με 20 λεπτά ωσότου είναι έτοιμο να πλαστεί. 
Με τη βοήθεια λαδόχαρτου, δίνουμε μακρόστενο σχήμα στο μίγμα του μπισκότου και το τοποθετούμε σε πιατέλα. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την περιχύνουμε στον κορμό. 
Τον βάζουμε για 5 λεπτά στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί. Τον βγάζουμε από το ψυγείο και με τη βοήθεια πιρουνιού τραβάμε χαρακιές επάνω στη σοκολάτα. Τ
Τον ξαναβάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 με 3 ώρες και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Καλή επιτυχία σας εύχομαι!
"Η συνταγή είναι από πτι μπερ Παπαδοπούλου"

4 σχόλια:

homemade είπε...

πολύ ωραίος κορμός να σαι καλά ...εξαιρετική παρουσίαση

Ρένα Μεντάκη είπε...

Το αγαπημένο μου μωσαϊκό!!!!
Γεια στα χέρια σου! Τέλειο!!!

Mary είπε...

Διαχρονική νοστιμιά!
Ήταν το πρώτο γλυκάκι που έφτιαξα όταν ήμουν μαθήτρια...
Με τα χρόνια αποφάσισα να καταργήσω τα ωμά αυγά στο μείγμα, ευτυχώς δε φαίνεται η διαφορά στη γεύση.

Έτσι γλυκό να είναι το βράδυ σου, φιλάκια!

SPYRIDOULA είπε...

Πολύ ωραίος κορμός και με τέλεια παρουσίαση!Είναι απο τα πολύ αγαπημένα μου γλυκίσματα!
Με την ευκαιρία,έχω διαγωνισμό με δώρο εκπτωτικά κουπόνια και γυαλιά ηλίου ή οράσεως!Αν σε ενδιαφέρει μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδώ
http://handmade-by-spyridoula.blogspot.gr/2013/06/firmoo-glasses-giveaway-international.html
Φιλάκια πολλά και να έχεις μια υπέροχη Κυριακή!