Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση! Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

23 Ιουλίου 2013

Το μπριάμι της κυρά Φρόσως!

Ένα διαφορετικό μπριάμι από την Πάργα, φτιαγμένο από τα χέρια της κυρά Φρόσως! Την ευχαριστούμε πολύ για την νοστιμότατη συνταγή της!
Υλικά:
1 κιλό κολοκυθάκια φρέσκα
3 - 4 πατάτες μέτριες
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι ρύζι
3 - 4 αυγά
1 - 2 κρεμμύδια
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μαϊντανό
κολοκυθοανθούς
1 κούπα τυρί φέτα ή μυζήθρα
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη λεκάνη, τρίβουμε στον τρίφτη τα κολοκυθάκια, τις πατάτες, τα κρεμμύδια και προσθέτουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τους κολοκυθοανθούς σε μικρά κομματάκια, το γάλα, τα αυγά χτυπημένα, το ρύζι, το τυρί, αλάτι, πιπέρι, λαδάκι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Γίνεται ένα μείγμα παχύρευστο. Λαδώνουμε το ταψάκι μας, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.

Καλή όρεξη!




4 σχόλια:

Neli είπε...

Πρώτη φορά βλέπω τέτοιο μπριάμι,πρέπει να ειναι νοστιμότατο,φιλιά καλό βραδυ.

Mary είπε...

Απίθανη γεύση θα έχει!
Αξίζει να το δοκιμάσουμε!

nikiad.blogspot.gr είπε...

Το έφτιαξα και είναι υπέροχο !!!!
Άρεσε σε όλη την οικογένεια !!!!

τετράδιο συνταγών είπε...

Να είσαι καλά nikiad... Καλό μήνα να έχεις! <3