Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

28 Σεπτεμβρίου 2013

Ακάκιε!!!!... τα μακαρόνια να είναι Misko!!!... καιιιι... Κριθαράκι στον φούρνο!

*******
*******
*******

*******
Υλικά
Κριθαράκι μέτριο MISKO (500γρ.)
Μοσχάρι σπάλα σε μεγάλους κύβους (1 κιλό )
Ελαιόλαδο (½ φλιτζάνι)
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο (1)
Σκόρδο ψιλοκομμένο (1 σκελίδα)
Δάφνη (1 φύλλο)
Κανέλα (1 ξύλο)
Λευκό κρασί (½ φλιτζάνι)
Ψιλοκομμένα ντοματάκια (400γρ.)
Βούτυρο (2 κ.σ.)
Τριμμένο τυρί (1 φλιτζάνι)
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, σοτάρετε το κρέας στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά.
Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε άλλα 3-4 λεπτά.
Σβήνετε με το κρασί και αφήστε 1 λεπτό να εξατμιστεί.
Προσθέτετε αλατοπίπερο, τη δάφνη, την κανέλα και τα τοματάκια.
Σιγοβράζετε για 1 ώρα και αφαιρείτε τη δάφνη και την κανέλα.
Παράλληλα, βράζετε το κριθαράκι για 10 λεπτά, το στραγγίζετε και το ανακατεύετε με το βούτυρο.
Βάζετε σε ένα πήλινο σκεύος για γιουβέτσι το κριθαράκι και το κρέας, πασπαλίζετε με το τυρί και ψήνετε σε φούρνο 200 βαθμών για 10 λεπτά.

Πηγή

1 σχόλιο:

nikiad.blogspot.gr είπε...

Κλασικό ωραίο φαγητό !!!! Θα δοκιμάσω να βάλω και λευκό κράσί που προτείνεις !!!! Καλό βράδυ !!!!