Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση! Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

24 Οκτωβρίου 2013

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο!

Υλικά:
2 κιλά κολοκύθια πράσινα, τριμμένα
2 φλιτζ. τσαγιού φέτα τριμμένη
2 φλιτζ. τσαγιού κασέρι τριμμένο
4 αυγά χτυπημένα
1 + 1/2 φλιτζ. τσαγιού γάλα
1 + 1/2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
που φουσκώνει μόνο του
+ 1/2 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζουμε το γάλα και το αλεύρι και τ΄αναμειγνύουμε πολύ καλά με το χέρι μας, ώστε να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, το ελαιόλαδο, τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι.
Πιέζουμε με τα χέρια μας τα τριμμένα κολοκύθια, ώστε να στραγγίσουν καλά απ΄όλη τους την υγρασία και τα ρίχνουμε στο υπόλοιπο μείγμα. Προσθέτουμε όλα τα τυριά και ανακατεύουμε το μείγμα πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα, έτσι ώστε να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα μεγάλο ταψί και πασπαλίζουμε με άφθονο σιμιγδάλι. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και πασπαλίζουμε επίσης την επιφάνειά του με λίγο σιμιγδάλι. Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 50 με 60 λεπτά περίπου. Κόβουμε και σερβίρουμε την πίτα όταν κρυώσει εντελώς.
Καλή επιτυχία... και καλή μας όρεξη! 

Από τη Μυρσίνη Λαμπράκη

1 σχόλιο:

Ποδηλάτισσα είπε...

Από τις ωραιότερες πίτες η κολοκυθόπιτα!!!! Η συνταγή φαίνεται εύκολη, σίγουρα θα την φτιάξω!!!!