Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση! Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

24 Οκτωβρίου 2013

Μπακαλιάρος με σπανάκι


Υλικά:

1 κιλό μπακαλιάρος (σε μερίδες, ξαλμυρισμένος)
1 κιλό σπανάκι
400 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα
1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
αλάτι
πιπέρι
Για το τηγάνισμα
1 φλιτζ. τσαγιού μπίρα
αλεύρι όσο πάρει
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Πλένουμε και στραγγίζουμε τις μερίδες του μπακαλιάρου. Πλένουμε το σπανάκι. Το ζεματάμε σε βραστό νερό, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε κομμάτια. Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ, μεγάλο τηγάνι, ρίχνουμε το κρεμμύδι και κατόπιν σοτάρουμε το στραγγισμένο σπανάκι. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, λίγο λάδι ακόμη, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε το σπανάκι με τη σάλτσα.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την μπίρα με τόσο αλεύρι, όσο να γίνει ένα πηχτό κουρκούτι  και βουτάμε σ΄αυτό τις μερίδες του μπακαλιάρου. Τηγανίζουμε με καυτό λάδι τον μπακαλιάρο. Τον στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τον τοποθετούμε πάνω στο σπανάκι, αφήνοντάς τον να πάρει μια βράση. Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο ζεστό και τον συνοδεύουμε με το σπανάκι που ετοιμάσαμε!
Καλή όρεξη!

Συνταγή Μάνης από την ΕΛΑΙΣ (1997)

Δεν υπάρχουν σχόλια: