Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση! Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

16 Οκτωβρίου 2013

Μια ζωή όλο άρωμα...


Για να μη μυρίζει μούχλα ένα πολυκαιρισμένο έπιπλο, βάζουμε στο εσωτερικό του ένα μπολ γεμάτο μοσχοκάρφια.

Για να αρωματίσουμε τα συρτάρια μας, βάζουμε ανάμεσα στα διπλωμένα ρούχα και λευκά είδη, λεβάντα. Εκτός από την ωραία μυρωδιά, διώχνει και τα έντομα. Επίσης μπορούμε να δώσουμε ευχάριστο άρωμα στις ντουλάπες, αν κρεμάσουμε ένα πορτοκάλι επάνω στο οποίο θα έχουμε καρφώσει μοσχοκάρφια.




Αν τα αθλητικά παπούτσια μας πάνινα ή δερμάτινα είναι βρώμικα, βάζουμε πάνω στα βρώμικα σημεία οδοντόκρεμα, την αφήνουμε λίγο να δράσει και μετά τρίβουμε με μια βούρτσα.


    


Μετά το καθάρισμα των ψαριών
τα χέρια μας μυρίζουν δυσάρεστα.
Αν τα τρίψουμε με κούπες λεμονιού θα μετριάσουμε το πρόβλημα.


Όταν η σχάρα του φούρνου 
είναι ακόμα ζεστή, τοποθετούμε πάνω της μερικές φλούδες λεμονιού ή πορτοκαλιού. Αφήνουμε την πόρτα του ανοιχτή. Ένα λεπτό άρωμα θα πλημμυρίσει την κουζίνα μας.





Ας βάλουμε λίγο ρομαντισμό
στην πεζή διαδικασία του σκουπίσματος.
Ρίχνουμε μερικές σταγόνες αρωματικού χώρων
στο φίλτρο της ηλεκτρικής σκούπας.

Όταν την βάζουμε σε λειτουργία ο αέρας που θα εκπέμπει θα είναι αρωματισμένος.






  
Για να διώξουμε την άσχημη μυρωδιά που παίρνει το σπίτι όταν τηγανίζουμε ή ψήνουμε ψάρια, βάζουμε πάνω στο  ηλεκτρικό μάτι της κουζίνας που καίει, ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο διπλωμένο στα τέσσερα και από πάνω μιακουταλιά ζάχαρη. Η καμμένη ζάχαρη θα σκεπάσει την μυρωδιά του ψαριού.

3 σχόλια:

nikiad.blogspot.gr είπε...

Πολύ χρησιμες οι συμβουλές σου !!!!
Ευχαριστούμε !!!!!

Σοφια Αρσενιου είπε...

καλως σε βρηκα!!! κατατοπιστικα και χρησιμα ολα!!! και οι συνταγες σου!!!πολλα φιλια απο θεσσαλονικη!!!

τετράδιο συνταγών είπε...

-Ευχαριστώ κι εγώ nikiad...!

-Σοφία, από την όμορφη "μεγάλη φτωχομάνα", ευχαριστώ πολύ!