Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

15 Οκτωβρίου 2013

Χταποδάκια με σκόρδο


Υλικά:
1 - 2 κιλά χταπόδι (μεγάλο ή μικρότερα)
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κουταλάκι τσαγιού ντοματοπελτέ
2 κουτ. σούπας ξίδι

Εκτέλεση:
Πλένουμε το χταπόδι, αφαιρούμε το κεφάλι και το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υπόλοιπα υλικά, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και βάζουμε μέσα τα κομμάτια του χταποδιού. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν όλη τη νύχτα στο ψυγείο.
Ψήνουμε το χταπόδι στα κάρβουνα, αλείφοντάς το κάθε τόσο με τη μαρινάδα του.
Καλή όρεξη!
Συνταγή 1995

Δεν υπάρχουν σχόλια: