Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

15 Οκτωβρίου 2013

Ξέρετε ότι...


Ξέρετε ότι...
Είναι λάθος να τρυπάτε με το πιρούνι το κρέας για να δείτε αν έχει ψηθεί;
Ο καλύτερος τρόπος είναι να το πιέζετε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
Αν βρείτε αντίσταση και δείτε να σχηματίζονται μικρές σταγονίτσες στην επιφάνεια του κρέατος, τότε το κρέας έχει ψηθεί και δεν έχει χάσει και τα πολύτιμα υγρά του (που θα έχανε, αν το τρυπούσατε με το πιρούνι).
Ξέρετε ότι...
Είναι λάθος να σιγοψήνετε στην αρχή το κρέας, μακριά από τη φωτιά και μόνο τα τελυταία λεπτά να το μεταφέρετε ακριβώς πάνω στη φωτιά, για να δημιουργηθεί η λαχταριστή κρούστα ή το ανάποδο; Πρώτα στη δυνατή φωτιά, για να δημιουργηθεί η κρούστα και μετά το σιγοψήσιμο.
Ξέρετε ότι...
Είναι σημαντικό να μαρινάρετε το κρέας ή το ψάρι που θα ψήσετε, γυρίζοντάς το συχνά μέσα στη μαρινάδα. Πριν το ψήσετε, το στεγνώνετε και το αλείφετε συχνά, κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
 Ξέρετε ότι...
Αν αφαιρείτε το μπέικον που έχετε τυλίξει το κρέας ή το ψάρι στο τέλος του ψησίματος και το αφήσετε να πάρει χρώμα για 1-2 λεπτά, πάνω στη δυνατή φωτιά, το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό;


Δεν υπάρχουν σχόλια: