Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση! Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

17 Φεβρουαρίου 2014

Το Ρυζόγαλο του Νικόλαου Τσελεμεντέ


Οι συνηθισμένες αναλογίες για ρυζόγαλο είναι 8 φλιτζάνια γάλα, 2 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι και ενάμιση φλιτζάνι ζάχαρη.
Βάζουμε το γάλα να βράσει και αφού πλύνουμε το ρύζι, το προσθέτουμε ανακατεύοντας λίγο για να μη σβολιάσει. Προσθέτουμε επίσης και λίγη κανέλα μασούρι. Αφήνουμε έτσι να σιγοβράσει, μέχρι να αρχίσει  να σκάει το ρύζι. Προσθέτουμε τότε και τη ζάχαρη και αφού πάρει ακόμη μερικές βράσεις, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το σερβίρουμε σε πιάτα. Αφού κρυώσει, ρίχνουμε επάνω λίγη κανέλα ψιλή.
Καλό είναι να προσθέσουμε στο ρυζόγαλο λίγο κορν φλάουρ, για να γίνει πυκνό, όπως η κρέμα. Η προσθήκη αυτή γίνεται την ώρα που προστίθεται και η ζάχαρη (αναλογία σε 8 φλιτζάνια γάλα, 1 κουτάλι της σούπας κορν φλάουρ, το οποίο διαλύουμε πρώτα σε φλιτζάνι με λίγο γάλα κρύο ή νερό και το ρίχνουμε στο ρυζόγαλο που βράζει, ανακατεύοντας αυτό με κουτάλα.
Καλή επιτυχία... και καλές γευστικές απολαύσεις!


1 σχόλιο:

Mary είπε...

Παραδοσιακό, μαμαδίστικο ρυζόγαλο!
Αυτές οι συνταγές ήταν και είναι οι πιο επιτυχημένες!

Καλή εβδομάδα, φιλιά!