Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση! Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

14 Ιουνίου 2014

Δροσερό γλύκισμα με τυρί κρέμα!

Απολαυστικό και εύκολο γλύκισμα για όλες τις ώρες
(από την ΓΙΩΤΗΣ) 
Υλικά
Για 6-8 άτομα

2 φακελάκια Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ
110 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
600 γραμμάρια  τυρί κρέμα ή προαιρετικά ανθότυρο
1 συσκευασία Garni Ζαχαροπλαστικής βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
400ml γάλα
1 κονσέρβα έτοιμη επικάλυψη με γεύση κεράσι


Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνετε το Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ μαζί με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα μπισκότου σε στρογγυλή φόρμα με σούστες διαστάσεων 28 εκ.  πιέζοντας το μείγμα μέχρι να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια της φόρμας ομοιόμορφα.
Τοποθετήστε τη φόρμα στο φούρνο και ψήστε για 10 με 12 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
Αφαιρέστε τη φόρμα από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο.
Ετοιμάζετε το Garni Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στη συνέχεια ρίχνετε το τυρί κρέμα στο Garni Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ ανακατεύοντας με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Στρώνετε το μείγμα μέσα στη φόρμα και απλώνετε το μείγμα κεράσι στην επιφάνεια του γλυκού.
Αφήνετε το γλυκό  στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου και ξεφορμάρετε, πριν σερβίρετε.
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: