Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

14 Ιουνίου 2014

Κουνουπίδι πικάντικο!

Υλικά:
1 μεγάλο κουνουπίδι
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας μαϊντανό
2 κουτ. σούπας άνηθο
2 φρέσκες ντομάτες πολτοποιημένες
1 κουτ. γλ. ντοματοπελτέ
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία:
Χωρίζουμε σε μικρά κομμάτια το κουνουπίδι και το πλένουμε με άφθονο κρύο νερό. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και τις πιπεριές.
Προσθέτουμε το κουνουπίδι, 1 φλιτζ τσαγιού νερό, την ντομάτα, μέσα στην οποία έχουμε ρίξει τη ζάχαρη, το μαϊντανό, τον άνηθο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον πελτέ ντομάτας, διαλυμένο σε ελάχιστο νερό.
Σκεπάζουμε, ανακατεύουμε το φαγητό και προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμα.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, ή σε θερμοκρασία δωματίου!
Πεντανόστιμο!!!
(Συνταγή 1997)

Δεν υπάρχουν σχόλια: