Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση! Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

26 Αυγούστου 2014

Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης

Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. ώριμες ντομάτες
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας  μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι όσο πάρει
λάδι για τηγάνισμα
Διαδικασία:
Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση, τις πιέζουμε να βγάλουν τα υγρά τους και τις ψιλοκόβουμε. Τις βάζουμε σε μια λεκάνη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει μια ζύμη μαλακή. Ανακατεύουμε πολύ καλά και πλάθουμε τους κεφτέδες. Τους αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο. Τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε αρκετό καυτό λάδι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τους αφήνουμε να ροδίσουν και από τις δυο μεριές. Σερβίρονται ζεστοί.
Μπορούμε αν θέλουμε, να προσθέσουμε στο μείγμα των κεφτέδων 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κεφαλογραβιέρα. 
Καλή σας όρεξη!
Συνταγή 1999 

Δεν υπάρχουν σχόλια: