Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση! Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

26 Αυγούστου 2014

Χορτοκεφτέδες από το όμορφο νησί της Χίου


Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό άγρια χόρτα (ή αντίδια, ραδίκια κλπ)
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα
5 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 ματσάκι μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο
3 αυγά
αλεύρι όσο πάρει
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
1, 1/2 φλιτζάνι κριθαρένιο παξιμάδι μουσκεμένο και στιμμένο πολύ καλά
αλάτι, πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα
Διαδικασία:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα. Τα ψιλοκόβουμε και τα τρίβουμε με λίγο αλάτι να μαραθούν. Τα στίβουμε πολύ καλά. Τα βάζουμε σε μια λεκάνη και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μάραθο, το παξιμάδι και αλατοπίπερο. Χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε και λίγο νερό μέχρι να γίνει ένας μαλακός πολτός. Προσθέτουμε στα χόρτα τον πολτό και ανακατεύουμε καλά. Αν χρειάζεται προσθέτουμε και άλλο αλεύρι. Πλάθουμε τους χορτοκεφτέδες, τους περνάμε από αλεύρι και τους τηγανίζουμε σε αρκετό καυτό λάδι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο μεριές. Σερβίρονται ζεστοί.
Καλή σας όρεξη!

Συνταγή 1999

Δεν υπάρχουν σχόλια: