Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

11 Σεπτεμβρίου 2014

Αγιασμός... και καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές!

Ετελείωσαν οι εγγραφές και αρχίζουν τα μαθήματα. Πρωί - πρωί όλα τα παιδιά ήρθαμε στο σχολείο πολύ χαρούμενα. Χτύπησε το κουδούνι και μπήκαμε στη γραμμή. Ένα τραπέζι ήταν έτοιμο, στρωμένο με καθαρό τραπεζομάντηλο. Πάνω σ΄ αυτό ήταν μια λεκάνη με νερό και λίγα κλωνάρια βασιλικό.
"Πατριδογνωσία" 1974-75 περίπου...
Σε λίγο ήρθε ο παπάς της ενορίας μας, για να ψάλη Αγιασμό. Παρεκάλεσε τον Θεό να μας δίνη υγεία και προκοπή στα μαθήματα. Τα μεγάλα παιδιά έψαλαν το "Σώσον Κύριε τον λαόν Σου...". Ο παπάς μας ερράντισε με αγιασμό και μας ευχήθηκε "καλή σχολική χρονιά". Φιλήσαμε όλα το σταυρό και το χέρι του.
Μερικά παιδιά απήγγειλαν ποιήματα και ο Διευθυντής του Σχολείου μας καλωσόρισε χαρούμενος και μας είπε να είμαστε φρόνιμα και καλά παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: