Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

10 Σεπτεμβρίου 2014

Πρασοτυρόπιτα με γιδοτύρι

Παραδοσιακή πρασοτυρόπιτα με γεύση γιδοτυριού!
Υλικά:
300 γρ. γιδοτύρι τριμμένο στον τρίφτη
100 γρ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο
10 φύλλα κρούστας
100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
2 φλιτζ. μπεσαμέλ έτοιμη ή σπιτική
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 πράσα ψιλοκομμένα
4 αυγά χτυπημένα
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το μισό βούτυρο και σοτάρουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσουν λίγο τους προσθέτουμε την μπεσαμέλ με τα αυγά, τον άνηθο και τα τυριά. Ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε τα μισά φύλλα σε ένα ταψί και αλείφουμε το καθένα με βούτυρο. Ρίχνουμε το μείγμα της μπεσαμέλ και από πάνω στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα. Χαράζουμε την πίτα και την ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Καλή επιτυχία!

(Συνταγή 2000 από ηπειρώτικες πίτες "Ήπειρος")

Δεν υπάρχουν σχόλια: