Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

1 Νοεμβρίου 2014

Αχλάδια με κόκκινο κρασί!

Άρωμα αχλαδιού, κανέλας, πορτοκαλιού και κρασιού
που σαγηνεύει και σφραγίζει τις στιγμές μας!
Υλικά:
* 4 αχλάδια
* 100 γρ. ζάχαρη
* 1/2 λίτρο κρασί κόκκινο
* 50 γρ. λικέρ της αρεσκείας σας
* κανέλα σε μπαστουνάκια
* φλούδες πορτοκαλιού & λεμονιού
Εκτέλεση:
Σε μια αρκετά ψηλή κατσαρόλα, αναμειγνύουμε το κόκκινο κρασί, τη ζάχαρη, το λικέρ και τα βράζουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τα αχλάδια ολόκληρα, αφού τα ξεφλουδίσουμε και τους αφαιρέσουμε τα κουκούτσια, με προσοχή. Τα σκεπάζουμε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και τ' αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά χωρίς να βράσουν, για 5 με 10 λεπτά.
Σερβίρουμε τ΄αχλάδια όρθια και τα περιχύνουμε με το ζωμό τους. Γαρνίρουμε με τις φλούδες του πορτοκαλιού και του λεμονιού και τα μπαστουνάκια κανέλας.

* Ο χρόνος που θα βράσουμε τα αχλάδια είναι σχετικός με το πόσα ώριμα είναι. Για να τα δοκιμάσουμε, τα τρυπάμε με ένα μαχαίρι, το οποίο πρέπει να μπαίνει εύκολα. Μπορούμε να βράσουμε κι άλλο το ζωμό των αχλαδιών αφού τα βγάλουμε, αν θέλουμε να αποκτήσει πιο έντονη γεύση.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: